Gayscene Amsterdam

Amsterdam gay capitol of the world? Misschien wel voor mannen maar voor de vrouwen blijft het sappelen in het Amsterdamse uitgaansleven.

Op en rond het Rembrandsplein struikel je over de gayclubs maar er is welgeteld een vrouwenclub aan de Amstel (de UII). Verder zijn in Amsterdam alleen nog de Vive la Vie (Paardensteeg) en de Saarein (Elandstraat) specifiek voor vrouwen. Dat zijn echter eerder kroegen waar je gaat indrinken voor het stappen dan clubs waar je uit je dak kunt gaan, laat staan tot in de vroege uurtjes. Alleen in het COC kunnen vrouwen iedere zaterdagavond dansen.

De enige goeie gelegenheid tot hardcore stappen voor les(bi)ennes is in de hoofdstad is de Oomph, voorheen Pussy Lounge respectievelijk Pussy Planet, elke 3de zondag van de maand in de Mazzo. Organisator Puck pakt dit zoals al vele jaren serieus aan met goeie dj’s en verassende supporting acts. Maar helaas, op zondag en alleen al om die reden niet voor iedereen de ideale stapavond. Uit onvrede met dit schamele aanbod is Venus Freaks ontstaan, een initiatief van Zin Events. Venus Freaks is een clubavond die twee maal per maand op vrijdag wordt gehouden.

Op elke eerste vrijdag van de maand gebeurt het in Volta, een prachtige zaal in het Westerpark. Naast de dj’s is er elke maand een band en een cocktailcorner met acterende bediening. Venus Freaks in Volta kenmerkt zich door de ongedwongen sfeer, de verassende acts een zeer divers publiek. De bestaande uitgaansgelegenheden hebben een vast publiek. Venus Freaks is er als eerste in geslaagd om deze barrières tussen de verschillende lesbische scenes te doorbreken en er komen dan ook allerlei soorten vrouwen. Venus Freaks organiseert als enige vrouwenfeesten waar ook mannen (in bezit van een flyer of in gezelschap van een dame) welkom zijn.

Op vrijdag 18 oktober is kick-off van Venus Freaks Deluxe. De nieuwe Venus Freaks avond, iedere derde vrijdag van de maand in Club La (de pasgeopende trendy gay-club in de Kerkstraat). Venus Freaks Deluxe onderscheid zich van Venus Freaks in Volta door een meer “deluxe” sfeer. Deze club is kleiner en intiemer dan Volta en heeft een chique en sensuele uitstraling. De muziek op de opening zal verzorgd worden door Dj M-Jam en Dj Sandrien, daarnaast zijn er diverse surprise acts en zullen modellen de latex collectie van LA.X showen.

Al met al zal dit feest het verassende en ongedwongen karakter van Venus Freaks voortzetten en daarmee heeft het imago van Amsterdam als gay capitol of the world ook voor vrouwen inhoud gekregen.