Thailand heeft veel te bieden voor de Nederlandse toerist

Thailand is een land wat van alles en nog wat te bieden heeft. In het Zuiden zijn er een aantal bijzondere plekken die je kunt bezoeken, maar als je echt het tropische gevoel wilt ervaren bezoek dan een eiland.

De Thaise eilanden

koh samui eilandenKoh is het Thaise woord voor eiland, dus als je in Google op zoek gaat en je reis gaat uitstippelen weet je dus welke plekken eilanden zijn. Koh Samui is een van de grotere eilanden en is makkelijk per boot te bereiken vanaf de provincie Surat Thani, of per vliegtuig vanaf Bangkok. Heerlijk om een scooter te huren en zo het hele eiland af te gaan en te verkennen.

Koh Phangan staat vooral bekend om zijn geweldige feesten zoals de Full Moon en Half Moon party. Lekker losgaan op het strand, emmers alcohol drinken en heel veel nieuwe mensen leren kennen. Veel mensen bereiken de eilanden door van binnenlandse vluchten Thailand gebruik te maken. Koh Tao is echt een duik eiland. Je vindt er bijna alleen maar duikscholen. Geweldig om je duikbrevet te halen, zeker omdat je mooie plekjes kan duiken maar ook omdat het lekker goedkoop is. Fijn om geld over te houden voor andere belangrijke dingen!

Wakker worden op het strand in een Thaise beach house

Voor het heerlijke tropische gevoel kijk je naar accommodaties aan het strand. Niets is heerlijker dan wakker worden in je eigen beach house, het mooie witte strand ziet en het helderblauwe water. Vanaf je veranda loop je zo het strand op en neem je een duik in de zee. De wat kleinschaligere en simpele accommodaties zijn vaak wat persoonlijker en goedkoper. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in een groot resort te verblijven en je lekker te laten verwennen door alle luxe die het te bieden heeft. Zo is er vaak op alle eilanden wat te kiezen en voor ieder wat wils.